מומלץ לעיין בהנחיות של יישור שיניים לפני ואחרי הטיפול בכדי להוריד את סף הלחץ מהטיפול ובנוסף בכדי ייעול ההליך.
בכתבה זו נצרף תמונות של יישור שיניים לפני ואחרי הטיפול. חשוב לזכור – לכל אדם יש את החניכיים הייחודיות לו וסוג הטיפול משתנה בין אדם לאדם.
הנחיות יישור שיניים לפני הטיפול
לפני טיפול ליישור שיניים, אין הרבה פעולות שחייב לבצע אשר יכולים לגרום לשינוי באפקטיביות של הטיפול.
אך חשוב לדעת את הדברים הבסיסיים של לפני הביקור אצל רופא השיניים
- ניקוי יסודי לפני הטיפול – מומלץ אך לא חובה, לבצע טיפול אצל שיננית להסרת אבנית וניקוי חיידקים עוד לפני הטיפול של יישור השיניים. טיפול זה ידוע כפעולה שגרתית שכל אדם צריך לבצע פעם – פעמיים בשנה. לאחר הסרת אבנית אצל שיננית, רופא השיניים יוכל לדעת באופן מלא איזה סוג גשר כדאי לשים מבלי שיהיו הפרעות על ידי אבנית וכדומה.
- תשאלו את הרופא שאלות – רבים לא שואלים את רופא השיניים שאלות בנוגע לטיפול, וזה יוצר מצב של אי ידיעה בקשר לטיפולים הבאים.
לכן, כדאי לרשום שאלות לפני הגעה לביקור אצל הרופא ופשוט לשאול אותן.
השאלות שבדרך כלל כדאי לשאול את הרופא הן:
– לפי הבדיקה הראשונית שלך, איזה סוג טיפול כדאי לי לעשות ליישור השיניים?
– לפי מצב השיניים שלי, מהו טווח הזמן שייקח עד שאסיים את הטיפול?
– כמה פעמים אצטרך להגיע עבור הטיפולים?
– האם נוכל לבצע יישור שיניים נסתר על פי השיניים שלי?
– אשמח לדעת לפני כל טיפול, מה הן הפעולות שתבצע על השיניים שלי (להורדת מתח ואי וודאות)
הנחיות יישור שיניים אחרי הטיפול
- בימים הראשונים לאחר הטיפול – ככל הנראה שתחוו בימים הראשונים תחושה לא נעימה בשיניים. זאת מהסיבה שהשיניים מתרגלות לגשר ו/או לפלטה. אין סיבה לחשוש. לאחר 3 ימים, תחושות אלה אמורות לעבור.
- ניקוי הגשר / פלטה – חשוב מאוד לשמור על ניקיון השיניים + ניקיון גשר והפלטה בכדי שחיידקים לא "יחגגו" לכם בפה. צחצוח בבוקר ובערב הוא הכרחי מאוד. יש לשים דגש על על ניקיון הגשר מהסיבה שמצטברים שם חיידקים רבים. חוסר ניקיון השיניים יכול לגרום לדלקות, עששת, אבנית ופלאק לא רצויים. בנוסף במידה ויש לכם פלטה, מומלץ לשטוף אותם ולנקות היטב בכל צחצוח.
- לא לשכוח להקפיד על השמת הפלטה כל הזמן – למי שנמצאים עם פלטה בשיניים (בין אם בכל היום ובין אם בשינה) – יש נטיה לשכוח את הפלטה על השידה או באמבטיה. טיפ קטן, כדאי לשים תזכורת בנייד בכל יום שמנחה לא לשכוח לשים את הפלטה.
- אובדן פלטה / שבר גשר – במקרים כאלה, יש לפנות לרופא המטפל בהקדם. אין לזלזל בכך מהסיבה שהשיניים יכולות לחזור לקדמותם כאשר אין את הקיבוע הנכון להן.
- הפלטה הלכה לאיבוד – במקרה כזה, גם כן כדאי לפנות לרופא בהקדם לשחזור הפלטה.
- כאבים בשיניים לאחר יותר משבוע – כאשר אתם מרגישים כאבי שיניים לאחר גשר או פלטה במועד של 7 ימים מהטיפול, פנו לרופא. בדרך כלל נותנים לכאבים עד שבוע – שבועיים מיום הטיפול. אך כדי להרגיע את עצמכם, תוכלו לגשת לרופא המטפל שיבדוק זאת לעומק.
סיכום + תמונות
לסיכום הכתבה, דיברנו על כמה וכמה הנחיות שחשוב לדעת לפני וגם אחרי טיפול יישור שיניים.
אצל רוב רופאי השיניים תקבלו הנחיות נוספות שכדאי לעיין בהם ולפעול לפיהם. לא להקל ראש על כל ההנחיות! כל ההנחיות פועלות עבור דבר אחד – לשמור על תקינות תוצאות הטיפול ליישור השיניים לאורך זמן.
במידה ואתם מעוניינים לקרוא על כל מה שצריך לדעת בנושא יישור שיניים, לחצו כאן – יישור שיניים הכתבה מומלצת מאוד לקריאה.
⇩ צפו בתמונות נוספות של יישורי שיניים לפני ואחרי – בכפתור מתחת לכתבה ⇩