הנחיות השתלת שיניים לפני ואחרי
אז כפי שהסברנו קודם, ישנם מספר הנחיות שכדאי לדעת. גם לפני טיפול השתלות שיניים וגם אחרי.
חשוב להדגיש כי השתלת שיניים לא מתאימה לכל אחד ושישנם אפשרויות אחרות שיכולות להתאים לכל אחד ואחת. נסביר כעת על אותן אפשרויות.
הנחיות לפני טיפול השתלת שיניים
- שימור שיניים קיימות – יש לכם שיניים קיימות אך הן שבורות למחצה? רופאים רבים ממליצים לנסות גישה שונה במקום השתלת שיניים וגישה זו היא – הצלת השיניים הקיימות.
בשנים האחרונות יותר ויותר רופאי שיניים מחזיקים בדעה של הצלת שיניים במקום עקירתם.
זאת בעיקר כי אין באמת תחליף אמיתי לשיניים טבעיות ולכן כדאי לשמור עליהן כמה שיותר.
בדרך כלל מדובר באנשים אשר חולים במחלות חניכיים, המעוניינים לבצע טיפול השתלת שיניים כדי להיפטר מכך.
אך תמיד מומלץ לפני כן לטפל בחניכיים ולאחר מכן לבצע השתלה.
מסקנה – יש אפשרות להציל שיניים? זאת האופציה הנכונה. - חששות לפני הטיפול – רבים מהמטופלים חוששים לפני הטיפול מהתהליכים שיעברו בו. פחד בעיקר מזריקת ההרדמה.
אך חשוב לזכור שזה לא העיקר כאן. מה שבאמת חשוב זה מה קורה אחרי הטיפול – קבלת שיניים יפהפיות ואיכותיות.
מסקנה – לבוא מוכנים נפשית, תוכלו לקרוא על ההליך המלא של השתלת שיניים בכתבה זו – כל מה שצריך לדעת על: השתלת שיניים - בחירת רופא מומחה – חשוב מאוד לבחור רופא שיניים מומחה להשתלת שיניים. לא כל הרופאים יודעים לבצע טיפול כזה בצורה מדויקת ונכונה.
לכן אנו ממליצים לגשת אל רופא שיניים בר הסכמה בטיפולים אלה ושיש לו או לה רקורד בטיפולים.כיצד תמצאו רופא שיניים מומחה? האמת שזה דורש התעסקות לא קטנה בחיפושים ובדיקות אחר רופא מומחה כזה. אך זה אכן אפשרי.
ניתן לחפש באינטרנט, בעיתונים או על ידי מכרים שביצעו טיפול כזה.כדאי לדעת – אצלנו באתר my-smile תוכלו למצוא רופאי שיניים שכבר נבדקו לעומק על ידי צוות האתר.
רופאים אלו הם רופאים מומחים לטיפולי השתלות שיניים ועברו את כל הבדיקות שאנו מבצעים בהצלחה.
תוכלו למלא פרטים בטופס לאחר קריאת מאמר זה, ורופא שיניים מומחה באזורכם יצור אתכם קשר לפגישת ייעוץ להשתלת שיניים. - בדיקת חניכיים לפני טיפול – כדאי מאוד בעת הפגישה הראשונה עם רופא השיניים, לבדוק את מצב החניכיים שלכם.
במידה ויש לכם מחלות חניכיים אשר גורמות לנסיגת חניכיים, ישנו טיפול מקדים שצריך לבצע לפני ההשתלה בשביל לסדר קודם כל את צורת החניכיים ולאחר מכן להמשיך בטיפולים של ההשתלה. - דחיית טיפולים – לא לדחות טיפולי שיניים לפני השתלה.
גם אם אתם יודעים שתרצו לבצע השתלת שן או מספר שיניים בשנה הקרובה, חשוב מאוד לגשת לבדיקה מקדימה אצל רופא השיניים בכדי שיבדוק את מצב החניכיים עבור ההשתלה העתידית. - מעשנים? כדאי להפסיק לפני הטיפול – צריכת הניקוטין בעישון הינה גורם של מעל ל- 60% מכישלונות הטיפולים של השתלות השיניים בעולם. מדוע? הסיבה לכך היא שעישון גורם להפחתה מסיבית של חיבור השתל אל עצמות החניכיים (בהם מתבצע השתל) ובכך בעצם ישנו כישלון בטיפול.
במידה והנכם מעשנים ולא מצליחים להפסיק לגמרי, מומלץ להפסיק לעשן לפחות חצי שנה – שנה ממועד הטיפול. במידה והנכם לא מעשנים הרבה, אך לעיתים כן – כדאי להתייעץ עם רופא בקשר לכך.
ללא קשר לעישון, תמיד חשוב להתייעץ עם רופא שיניים עבור אלטרנטיבות נוספות שלא בהכרח ידעתם שיכולות לספק לכם פתרון הולם.
הנחיות אחרי טיפול השתלת שיניים
מיד לאחר הטיפול (עד 4 שעות אחרי)
- לא לאכול ולשתות בין 2-4 שעות לאחר הטיפול.
- יש להניח שקית קרח עטופה בנייר סופג (מספר סיבובים) ולהניח על אזור הטיפול. זה למניעת נפיחויות אשר מופיעות בדרך כלל לאחר הטיפול.
יום לאחר הטיפול
- לא לצחצח שיניים ב24 שעות הראשונות על גבי אזור ההשתלה. יש לצחצח מסביב לאזור זה ובעדינות.
- אין לבצע פעילות גופנית ב24 שעות הראשונות אחרי הטיפול
- שטיפת הפה מ24 שעות לאחר הטיפול ועד כ 14 ימים אחריו.
לסיכום:
אנו מקווים שהצלחנו לעזור לכם ככל האפשר במתן דגשים והנחיות לפני ואחרי השתלת שיניים. ומקווים שתתנהלו בהתאם להנחיות הנ"ל.
מעוניינים להתייעץ עם רופא שיניים מומלץ באזורכם לגבי השתלת שיניים? – לחצו כאן