זירקוניה מול טיטניום – לקרוא ולהפנים:
- תאימות ביולוגית – צמד מילים שאומר את הכל, שכן בסופו של דבר, אחרי תהליך השתלת השיניים הקצר, אתם יוצאים מהמרפאה לעבר המשך החיים שלכם עם השתלים החדשים. רופא השיניים יכול לעשות עבודה מושלמת, ולהשתמש בחומרים הכי מתקדמים ובטכנולוגיה הכי מדויקת. עדיין, אם החומר המושתל לא מגיע בהתאמה ביולוגית מושלמת, הגוף עלול לדחות אותו. במקרה של שתלי הזירקוניה כמו גם בשתלי הטיטניום – שניהם חומרים עם התאמה ביולוגית לגוף האדם.
- עמידות – חומר נמדד, בין היתר, ברמת החוזק שלו, בטח כאשר אנו מדברים על שיניים, אשר נועדו לא רק לנוי, אלא גם כדי להתמודד עם לעיסה, לעיתים של מזונות קשים כמו תפוחים למשל. הטיטניום נמצא בשימוש בעולם השתלים כבר שנים רבות, כך שעמידותו נבדקה לאורך שנים והוכחה ללא צל של ספק. הזירקוניה לעומתו גם הוא חומר חזק להפליא, ולא סתם נבחר לשמש לשתלים דנטליים, אך הוא חומר חדש יותר בעולם השתלים הדנטליים, כך שלא הצטבר מספיק מידע סטטיסטי לגבי עמידותו בפועל.
- אופי השתל – שתלי טיטניום נעשים בשיטה ה"קלאסית" של השתלת שורש מלאכותי שיתקבע בלסת, ועליו הברגה של הכתר, כלומר משני חלקים נפרדים. שתל הזירקוניה מורכב מחתיכה אחת, ויש הטוענים להשפעה על עמידות השתלים וכוחם.
- מחיר השתלים – אספקט נוסף כאשר מתכננים השתלת שיניים הוא כמובן התקציב. ההבדל במחיר בין השתלים השונים אינו קיצוני, אך הוא בכל זאת קיים: שתלי הזירקוניה יעלו לרוב בסביבות 25% יותר מאשר שתלי הטיטניום, שכן עלות הייצור של שתלים מתקדמים אלו גבוהה יותר.
- אסתטיקה – שתלי זירקוניה הם חד משמעית אסתטיים יותר משתלי הטיטניום, והם מהווים הבחירה הראשונה והמועדפת לשתלים קדמיים שיהיו וויזואליים, ויהוו חלק מהחיוך שלכם.