פעולות יומיומיות לשמירה על הגיינת הפה למניעת מחלות חניכיים:
- להשתמש יום יום בחוט דנטלי – חוט דנטלי הוא כלי עבודה עיקרי בידיו של כל מי שרוצה לשמור על החניכיים שלו בריאות. מה שחשוב זה לא רק השימוש היומיומי, ואחרי כל ארוחה וארוחה, אלא גם ההבנה כיצד יש להשתמש בחוט הדנטלי בצורה נכונה, כדי לא להזיק לחניכיים. את החוט יש להחדיר בעדינות בין השיניים, ולהעבירו בעדינות גם בזווית שבין השיניים לחניכיים, כדי לנקות את כל שאריות המזון המתחבאות שם. אם אתם לא בטוחים כיצד להשתמש בחוט הדנטלי, בקשו מרופא השיניים שלכם שיסביר לכם כיצד להשתמש בחוט הדנטלי נכון.
- צחצוח השיניים באזור החניכיים עם מברשת רכה – זה חשוב לצחצח את השיניים כמה פעמים ביום, לאחר כל ארוחה, כדי למנוע הצטברות של שכבת חיידקים פעילה על השיניים וביניהן. מה שאנשים לרוב לא יודעים הוא שהחיידקים, כמו גם שאריות המזון הקטנות, מתחבאים בפינות החבויות שבין השיניים לבין החניכיים – בכיסים. את הכיסים הללו מנקים בעזרת החוט הדנטלי, וגם בעזרת צחצוח מעגלי ועדין מאוד עם מברשת עדינה מאוד. למברשת העדינה היכולת לסלק את שכבות החיידקים, אבל גם להפחית ואף למנוע שחיקה של החניכיים כפי שקורה פעמים רבות בשימוש במברשת קשה, או פשוט בצחצוח כוחני שגורם לנסיגת חניכיים.
- ניקוי מקצועי של השיניים – חשוב לגשת לניקוי השיניים ולביקורת אצל שיננית או רופא השיניים כמה פעמים בשנה. מומלץ אפילו לקבוע את הפעם הבאה שתגיעו לניקוי כבר עם סיום הניקוי שאתם מבצעים כעת, אפילו שהיא לרוב רק עוד כמה חודשים, כדי לוודא שהניקוי והביקורת הופכים להרגל בחיים.
- טיפול מיידי בדלקות וכאבים – אם מתעורר כאב שיניים, דלקת בחניכיים, דימום בחניכיים וכיו"ב, יש לפעול באופן מיידי, ולא לדחות את הבדיקה שוב ושוב. אם זיהיתם כי יש לכם, למשל, נסיגת חניכיים, ואתם מזהים כי השיניים חשופות יותר, אל תחכו אפילו יום אחד. קבעו תור אצל רופא השיניים ותגלו איך עובדת שיטת הטיפול בנסיגת חניכיים ללא צורך בניתוח >>.